KONTAKTIRAJTE NAS: +381 11 24 25 981 | info@drlalosevic.com

sada ste na

posetite i

Laserska epilacija

Laserska epilacija medicinskim diodnim laserom najnovije generacije, je metoda izbora svakog savremenog muškarca i žene koji žele da se na veoma komforan, bezbedan i brz način trajno reše neželjenih dlačica.

 

ZAŠTO DIODNI LASER LIGHT SHEER LUMENIRES?
Najnovija neinvazivna metoda trajnog uklanjanja malja diodnim laserom je zlatni standard svuda u svetu kada je reč o uklanjanju neželjene maljavosti. Diodni laser ima mogućnost odvođenja toplote i hlađenja tretiranog dela kože tela što tretman čini bezbolnim, bezbednim i veoma komfornim.

Treba praviti razliku između ovog lasera i kozmetičkih aparata, IPL... jer medicinski diodni laser Light Sheer je daleko jači, efikasniji a rezultati epilacije su dugotrajni. Kozmetički laseri sa druge strane istanjuju dlaku, usporavaju rast ali ne uklanjaju dlaku u potpunosti ...

Sa kozmetičkim laserima, lasersku epilaciju rade kozmetičari dok sa medicinskim laserom rukovodi sertifikovani lekar, što tretman čini u potpunosti bezbednim i efikasnim.

PRINCIP RADA DIODNOG LASERA
Direktnim kontaktom, laserki snop je usmeren na kožu, snop se apsorbuje u pigment folikula neželjene dlačice. Svetlosna energija laserskog zraka se pretvara u toplotnu energiju koja zatim uništava dlaku (fototermoliza) ali i sloj epitela oko folikula dlake. Na taj način se dlaka u potpunosti, trajno uklanja zajedno sa njenim DNK zapisom i iz tog razloga te dlake, u toj regiji više neće biti tj. ona više neće rasti.


DA LI JE TRETMAN LASERSKE EPILACIJE BOLAN?

Ovo je svakako najčešće postavlljeno pitanje … Na samom vrhu sonde diodnog lasera se nalazi “chill tip” tj. nastavak koji hladi i umiruje kožu i odvodi toplotu laserskog zraka čineći tretman maksimalno konfornim i bezbednim.


KOJI JE NAJRANIJI UZRAST ZA POČETAK LASERSKE EPILACIJE?

Uslov za otpočinjanje procesa laserske epilacije kod mladih devojaka je – uspostavljanje menstrualnog ciklusa. Donja granica kod devojčica je 15-16 godina.

 

LASERSKA EPILACIJA KAO TERAPIJA
Laserska epilacija je idealno i jedino rešenje upalnih procesa korena dlake koji nastaje nakon depilacija voskom. Kod izvesnog broja devojaka, neprijatni gnojni procesi folikula dlake nastaju i iz drugih razloga (hormonske prirode, genetska predispozicija), pa je ovom slučaju laserska epilacija indikovana u terapijske svrhe. Rešenje ovog bolnog, neprijatnog i veoma upornog problema je uklanjanje izvora infekcije – korena dlake u okviru koga se gnojna infekcija formira. Jedino trajnim uklanjanjem folikula dlake se može rešiti problem bolnih upalnih procesa u predelu korena dlake, i posledičnih tamnih fleka i ožiljaka. U slučaju izražene maljavosti, a nakon detaljnog pregleda od strane endokrinologa i ginekologa, laserska epilacija kao pomoćno sredstvo u borbi protiv neželjenih dlačica.


PRIPREMA ZA TRETMAN LASERSKE EPILACIJE
Kada započnete process laserske epilacije, veoma je važno dlaku ne čupati sa korenom pincetom ili voskom, jer na taj način dlake dovodite u različite faze rasta što samo povećava broj laserskih epilacija. Pred tretman lasersku epilaciju, neophodno je da dlaku ne čupate 4 nedelje. Dlaka se može uklanjati brijačem ili depil kremom. Regija koja se tretira nesme biti osunčana. Laserska epilacija se može raditi 4 nedelje nakon poslednjeg izlaganja suncu. Poželjno je lekaru koji radi lasersku epilaciju reći koje lekove trenutno koristite. Izvesni lekovi, antibiotic spadaju u grupu fotosenzitivnih lekova pa je potrebno uskladiti moment laserske epilacije i njihove primene.

 

 

NAKON TRETMANA LASERSKE EPILACIJE
U toku tretmana laserske epilacije koža tretirane regije može biti crvena, ali to crvenilo prolazi u prvih 1-2 h. Nakon tretmana, koža se hladi i maže kremom koja ima zadatak da umiri kožu. Dve nedelje nakon tretmana laserske epilacije se možete sunčati.


KOLIKO TRETMANA LASERSKE EPILACIJE JE POTREBNO URADITI?
Za postizanje željenog efekta, potrebno je uraditi najčešće 3-5 tretmana laserske epilacije sa razmakom od 2-3 meseca u zavisnosti od regije koja se tretira.


KONTRAINDIKACIJE
Epilepsija, psorijaza, vitiligo… Trudnoća i dojenje su fiziološka stanja u toku kojih takođe nije preporučljivo raditi tretmane laserske epilacije. Predeo oko očiju, ušna školjka i nos su regije koje se ne tretiraju laserom.


NAJČEŠĆE PREDRASUDE U VEZI LASERSKE EPILACIJE
Najčešće predrasude su vezane za lasersku epilaciju regije pazuha, prepona i dojki tj. eventualno štetnog uticaja laserskog zraka na linfne i mlečne žlezde. Treba napomenuti da laserski zrak prodire svega nekoliko milimetara duboko u kožu i njegov target je melanih u folikulu korena dlake, dok su limfne i mlečne žlezde duboko postavlljene structure do kojih laserski ne dopire.

 

PREPORUKA
Budite veoma pažljivi u odabiru ordinacije i osobe kojoj ćete ukazati puno poverenje. Ne zaboravite da su iskustvo, stručnost i preporuka jedini siguran put za uspešnu i potpuno bezbednu lasersku epilaciju. Tretman laserske epilacije mora raditi lekar obučen za rad na medicinskom laseru, sa dovoljno iskustva jer je samo u tom slučaju tretman potpuno bezbedan i efikasan. Laserska epilacija diodnim laserom je rešenje za sva vremena, najmanje bolna a najviše efikasna i brza.

 

TRETMANI