KONTAKTIRAJTE NAS: +381 11 24 25 981 | info@drlalosevic.com

sada ste na

posetite i

Urogeno-Stim

Novo!
UROGENO-STIM

Mislite o svom telu.
Sada! Odmah! Na vreme!
Da li ste za trening ili terapiju?

Urogeno-stim biofeedback trening mišića poda male karlice, sastavni je deo očuvanja zdravlja, vitalnosti i seksualnosti svake žene. Uz Urogeno-stim biofeedback i elektrostimulaciju bićete sigurni da ste Kegelove vežbe pravilno savladali i da ste mišiće karličnog dna brzo, dobro i u potpunosti ojačali. Dr Lalošević centar uveo je ovu medicinsku metodu iz domena fizikalne medicine, kao sastavni deo holističkog pristupa podmlađivanju i brizi o zdravlju žene, po ugledu na najrazvijenije zemlje Evrope i Amerike.

Lep izgled, dobro zdravlje i fizička aktivnost su realne potrebe savremene žene.
Briga o sebi i svom telu je deo kulture življenja. Urogeno-stim biofeedback trening omogućiće Vam da dugo ostanete vitalni i zdravi, sigurni u sebe. Nisu sve žene u rizičnoj grupi, ali pregled i test na Urogeno-stim aparatu daje uvid u stanje i predispoziciju. Nakon toga sledi savet za samostalne vežbe, trening ili terapiju na Urogeno-stim aparatu.

Kome je namenjen?

Domen prevencije - treninga:

  • - Mladim ženama koje još nisu rađale, a treba da osveste i ojačaju mišiće male karlice za izazove koje donosi trudnoća, aktivan život, starenje...

Domen treninga - terapije:

  • - Ženama nakon porođaja, posebno nakon bliznačkih i višestrukih trudnoća, ne samo kod onih koje su se porađale normalnim putem, već i nakon carskog reza, jer trudnoća pravi pritisak na organe male karlice.
  • - Ženama u zreloj dobi kao prevencija spuštanja i slabljenja mišića karličnog dna

Domen terapije:

  • -Svim ženama sa simptomima urinarne inkontinencije i tegobama spuštenog svoda organa male karlice.

 

 

dr sci med Dejan Dimitrijević, specijalista ginekologije i akušerstva

- Dobro funkcionisanje mišića karličnog dna, doprinosi vitalnosti, ženstvenosti i boljem seksualnom životu. Rađanjem i starenjem, a posebno kod žena u 50-im, grupa karličnih mišića slabi i gubi elastičnost, što doprinosi urogenitalnim infekcijama i seksualnoj disfunkciji, pa samim tim ugrožava zdravlje. 6 nedelja nakon vaginalnog porođaja i dva meseca nakon carskog reza je idealno vreme da se započne sa Kegelovim vežbama, koje uz Urogeno-stim postaju lakše izvodljive, u i potpunosti pravilno izvedene.

 

Koliko ova problematika utiče na psihoseksualni aspekt žena, govore sledeći podaci:

'U Srbiji svaki sedmi stanovnik, a čak 50% žena ima povremene znakove inkontinencije urina. Disbalans i slabost mišića karličnog dna ispoljava se kroz:

  • nekontrolisano mokrenje
  • slabost vaginalne regije, uključujući prolaps-spad, karličnih organa
  • seksualnu disfunkciju
  • češće urinarne infekcije
     

Da bi se izbegli i predupredili potencijalni problemi i nastanak stres inkontinencije, potrebno je jačati muskulaturu karličnog dna, što je važan korak u pravcu prevencije ili oporavka. Multifunkcionalno dejstvo Urogeno-stim aparata, vratiće funkcionalnost mišića karličnog dna.

 

 

dr Jasmina Lalošević, spec. fizikalne medicine i antiejdžinga 

-Osećaj lepote, estetike i zadovoljstva, sastavni je deo ličnosti svake žene i potreba današnjice. Da bi svi životni aspekti, žene u 21. veku bili ispunjeni, u našem centru zahvaljujući inovativnim metodama i svetski proverenim tehnologijama, individualnim pristupom kako u dijagnostici, tako i u terapiji, učinićemo sve da se osećate zdravije, vitalnije i zadovoljnije.

 

Pročitajte u novembarskom izdanju HB

 

 


Pročitajte više >>
 

 

 

TRETMANI