KONTAKTIRAJTE NAS/+381 11 24 25 981/info@drlalosevic.com

sada ste na

posetite i

Laserska epilacija

Primenjujemo najsavremeniju metodu trajnog uklanjanja dlačica kod muškaraca i žena. Ističemo se po tome što koristimo medicinski diodni laser najnovije generacije - Light Sheer. Laserski tretman u našoj klinici ima još mnoge prednosti koje podrazumevaju:

  • • Maksimalan komfor i bezbedno ukanjanje dlačica
  • • Bez iritacije kože i crvenila
  • • Efikasno, brzo i trajno rešenje
  • • Sertifikovani i iskusni lekari
  • • Vidljivi rezultati već posle prvog tretmana
  • • Rešavanje problema uraslih dlaka
  • • Idealno rešenje kod upalnih procesa

 

ZAŠTO DIODNI LASER LIGHT SHEER LUMENIS?

Najnovija neinvazivna metoda trajnog uklanjanja malja diodnim laserom je zlatni standard svuda u svetu kada je reč o uklanjanju neželjene maljavosti. Diodni laser ima mogućnost odvođenja toplote i hlađenja tretiranog dela kože tela što tretman čini bezbolnim, bezbednim i veoma komfornim.

Treba praviti razliku između ovog lasera i kozmetičkih aparata, IPL... jer medicinski diodni laser Light Sheer daleko je jači i efikasniji, a rezultati epilacije su dugotrajni. Kozmetički laseri sa druge strane istanjuju dlaku, usporavaju rast ali ne uklanjaju dlaku u potpunosti ...

Sa kozmetičkim laserima, lasersku epilaciju rade kozmetičari dok sa medicinskim laserom rukovodi sertifikovani lekar, što tretman čini u potpunosti bezbednim i efikasnim.

 

DA LI JE TRETMAN LASERSKE EPILACIJE BOLAN?

Na samom vrhu sonde diodnog lasera se nalazi “chill tip” tj. nastavak koji hladi i umiruje kožu i odvodi toplotu laserskog zraka čineći tretman maksimalno konfornim i bezbednim.

 

KOLIKO TRETMANA LASERSKE EPILACIJE JE POTREBNO URADITI?

Za postizanje željenog efekta, potrebno je uraditi najčešće 3-5 tretmana laserske epilacije sa razmakom od 2-3 meseca u zavisnosti od regije koja se tretira.

 

PRINCIP RADA DIODNOG LASERA

Direktnim kontaktom, laserki snop je usmeren na kožu, snop se apsorbuje u pigment folikula neželjene dlačice. Svetlosna energija laserskog zraka se pretvara u toplotnu energiju koja zatim uništava dlaku (fototermoliza) ali i sloj epitela oko folikula dlake. Na taj način se dlaka u potpunosti, trajno uklanja zajedno sa njenim DNK zapisom i iz tog razloga te dlake, u toj regiji više neće biti tj. ona više neće rasti.

 

LASERSKA EPILACIJA KAO TERAPIJA

Laserska epilacija je idealno i jedino rešenje upalnih procesa korena dlake koji nastaje nakon depilacija voskom. U tom slučaju laserska epilacija indikovana je u terapijske svrhe. Rešenje ovog bolnog, neprijatnog i veoma upornog problema je uklanjanje izvora infekcije – korena dlake u okviru koga se gnojna infekcija formira. Jedino trajnim uklanjanjem folikula dlake se može rešiti problem bolnih upalnih procesa u predelu korena dlake, i posledičnih tamnih fleka i ožiljaka.

 

PRIPREMA ZA TRETMAN LASERSKE EPILACIJE

Kada započnete proces laserske epilacije, veoma je važno dlaku ne čupati sa korenom pincetom ili voskom, jer na taj način dlake dovodite u različite faze rasta što samo povećava broj laserskih epilacija. Pred tretman lasersku epilaciju, neophodno je da dlaku ne čupate 4 nedelje. Dlaka se može uklanjati brijačem ili depil kremom. Regija koja se tretira ne sme biti osunčana. Laserska epilacija se može raditi 4 nedelje nakon poslednjeg izlaganja suncu. Poželjno je lekaru koji radi lasersku epilaciju reći koje lekove trenutno koristite. Izvesni lekovi, antibiotic spadaju u grupu fotosenzitivnih lekova pa je potrebno uskladiti moment laserske epilacije i njihove primene.

 

NAKON TRETMANA LASERSKE EPILACIJE

U toku tretmana laserske epilacije koža tretirane regije može biti crvena, ali to crvenilo prolazi u prvih 1-2 h. Nakon tretmana, koža se hladi i maže kremom koja ima zadatak da umiri kožu. Dve nedelje nakon tretmana laserske epilacije se možete sunčati.

 

KONTRAINDIKACIJE

Epilepsija, psorijaza, vitiligo… Trudnoća i dojenje su fiziološka stanja u toku kojih takođe nije preporučljivo raditi tretmane laserske epilacije. Predeo oko očiju, ušna školjka i nos su regije koje se ne tretiraju laserom.

 

NAJČEŠĆE PREDRASUDE U VEZI LASERSKE EPILACIJE

Najčešće predrasude su vezane za lasersku epilaciju regije pazuha, prepona i dojki tj. eventualno štetnog uticaja laserskog zraka na linfne i mlečne žlezde. Treba napomenuti da laserski zrak prodire svega nekoliko milimetara duboko u kožu i njegov target je melanih u folikulu korena dlake, dok su limfne i mlečne žlezde duboko postavlljene structure do kojih laserski ne dopire.

 

PREPORUKA

Budite veoma pažljivi u odabiru ordinacije i osobe kojoj ćete ukazati puno poverenje. Ne zaboravite da su iskustvo, stručnost i preporuka jedini siguran put za uspešnu i potpuno bezbednu lasersku epilaciju. Tretman laserske epilacije mora raditi lekar obučen za rad na medicinskom laseru, sa dovoljno iskustva jer je samo u tom slučaju tretman potpuno bezbedan i efikasan. Laserska epilacija diodnim laserom je rešenje za sva vremena, najmanje bolna a najviše efikasna i brza. 

TRETMANI

Profhilo

Idealan tretman

za lifting lica

a posebno vrata

 

Dr Jasmina Lalosevic AestheticMed