KONTAKTIRAJTE NAS/+381 11 24 25 981/info@drlalosevic.com

sada ste na

posetite i

Radiotalasni lifting - RADIAGE

Najpopularniji nehirurški i neinvazivni lifting za opuštenu kožu.

Radiotalasni lifting je idealan za one koji žele da zategnu i učvrste kožu lica i vrata, a da to učine na jedan maksimalno komforan način. Ovom metodom moguće je postići i veoma zadovoljavajući efekat kada je reč i o opuštenoj koži čitavog tela, pre svega stomaka, unutrašnje strane nadlaktica i butina.

Američki radiotalasni lifting Radiage (Nonablative Radiofrequency Treatment-the Ellman Surgitron Radiofrequency IEC, USA) koji koristi frekvenciju radiotalasa napravio je revoluciju u svetu u ovoj oblasti. Njegovom primenom koža lica postaje čvršća, fine bore nevidljive, dublje se redukuju, a kesice ispod očiju smanjuju za 30%. Sve u svemu, dobija se svež i podmlađen izgled.

Obzirom na snagu i mogućnosti ovog radiotasnog aparata (ovaj isti američki aparat se koristi u hirurgiji za različite hirurške zahvate, uključujući face lift) radiotalasni lifting na ovom aparatu može raditi isključivo lekar posebno edukovan za rad na njemu. Mogućnosti ovog radiotalasnog liftinga su velike.


Kako deluje:

Radiotalasima se zagreva srednji sloj kože u kojem se nalaze kolagen i elastin, elastična vlakna koja daju čvrstinu koži na to zagrevanje koža reaguje pokretanjem procesa obnavljanja elastičnih vlakana. Kod većine pacijenata se neposredno po tretmanu vidi efekat u vidu zatezananja kao reakcija postojećeg kolagena. Starenjem, kolagena vlakna koja koži daju čvrstinu se opuštaju, ispravljaju, pa kao reakcija na radiotalasnu stimulaciju, dolazi do njihove retrakcije i učvršćivanja.


Više o samom tretmanu:

Tretmani RTL –a su bezbolni, traju oko 45 minuta i nemaju neželjenih efekata. Neposredno po završetku tretmana moguće je vratiti se uobičajnim dnevnim aktivnostima. Najčešće se rade tri vezana tretmana čiji efekat traje najmanje godinu dana nakon čega je dovoljno održavanje jednom godišnje. Ipak, pravi pristup podrazumeva da se na osnovu stanja kože odredi terapijski protokol za svakog pacijenta posebno.

Za postizanje dobrih rezultata radiotalasnim liftingom potrebno je iskustvo lekara, ali i adekvatan tip radiotalasnog aparata. U koliko su ti uslovi ispunjeni nema razloga da se ne postignu očekivani rezultati zbog kojih je ovaj tretman stekao u SAD–u veliku popularnost a u poslednje vreme ima sve više pristalica u Evropi.


Da li se radiotalasni lifting sme kombinovati sa hijaluronskim filerima?

Obzirom da na brzinu zagrevanja tkiva (a i samim tim i na postizanje rezultata radiotasnog liftinga) utiče količina prisutne vode, naravno da je od značaja da li je koža prethodno tretirana sa hijaluronom (prirodna supstanca koju koža sa godinama gubi a koja vezuje vodu i odgovorna je za volumen kože). Ali, koliko je kombinacija tretmana hijaluronima i radiotalasnog liftinga dobra i daje izvanredne rezultate, može isto tako da bude i kontra indikovana, ukoliko se ne poznaje tehnika rada sa hijaluronima i poseban režim rada sa radiotalasima kod tih pacijenata.

 

 

TRETMANI

Profhilo

Idealan tretman

za lifting lica

a posebno vrata

 

Dr Jasmina Lalosevic AestheticMed