KONTAKTIRAJTE NAS/+381 11 24 25 981/info@drlalosevic.com

sada ste na

posetite i

Mezoterapija - Mezoglou - Mezolift Podmlađivanje lica, vrata, dekoltea, ruku i šaka

Najnoviji mezoterapijski kokteli tačno su prilagođeni starosti i tipu kože. Već nakon 25.godine moguće je započeti sa povremenim mezoterapijskim tretmanima, kako bi se koža pročišćavala, hranila i štitila od prevremenog starenja i negativnog dejstva slobodnih radikala. Primenom pravog koktela stimuliše se koža na produkciju vlastitog hijalurona. Kokteli koji se koriste za mlađu kožu sadrže manju količinu hijalurona, čak 10 do 16 puta manju od one koja se nalazi u koktelima za kožu posle 45. godine.

Smatra se da koža treba da produkuje vlastiti hijaluron što je moguće duže i više. Hijaluron u mezoterapijskim koktelima nije trajan već postiže potreban terapijski efekat i nestaje, a koža zahvaljujući njemu ostaje sveža, jedrija, izhidrijanija, dok ostale supstance koktela – vitamini, minerali, koenzimi, amino kiseline, nukleinske kiseline - deluju biostimulativno i omogućavaju pravilnu sintezu novog kolagena i hijalurona. Pravilnom tehnikom mezoterapijskog injektiranja stimulišu se fibroblasti i koža se budi. Mezolift i mezoglou su metode podmlađivanja koje podrazumevaju stimulaciju kože lica, vrata, dekoltea posebnom tehnikom bockanja kože i unošenjem potrebnih mezoterapijskih koktela koji sadrže potrebne supstance neophodne za regeneraciju i revitalizaciju kože.

Pre primene mezoterapijkog koktela lice mora biti pravilno pripremljeno. To podrazumeva primenu posebne vrste tretmana lica, koja obuhvata i pravilnu biostimulativnu masažu. Deset minuta nakon primene mezoterapijskog koktela preporučljivo je nanošenje postinjekcione maske. U tu svrhu koristimo MasqueBplus – antiinflamatornu masku koja redukuje eventualno crvenilo i reakciju kože nakon mezoterapije i stimuliše produkciju kolagena. Važno je znati da se nakon mezoterapijskog tretmana na lice ne nanosi krema. Takođe nije preporučljivo šminkanje narednih 24-48h.

Ne treba zaboraviti da je nakon mezoterapijskih koktela za lice potrebno imati i optimalne preparate za produženu kućnu negu. Specijalni hijaluronski gel Hydraplus Gel može se koristiti uveče i ujutro samostalno ili u kombinaciji sa kremama koje inače koristimo. Veoma je važan za ispoljavanje maksimalnog učinka mezoterapijskog tretmana. Hijaluronska maska Hydraplus Masque osim hijalurona sadrži i vitamin E, a nanosi se 2x nedeljno na tretirani deo lica, vrata i dekoltea u trajanju od 15-20 minuta (AestheticMed Lalošević je ekskluzivni zastupnik originalnih francuskih preparata za primenu u mezoterapiji).
Samo visoko standardizovani preparati koji se koriste u mezoterapiji, uz znanje i iskustvo osobe koja ih primenjuje, mogu da garantuju i pravi rezultat.

Potrebno je saznati da li je osoba koja primenjuje mezoterapiju za to adekvatno obučena, da li poseduje odgovarajući sertifikat za primenu ovog metoda, koja mora biti bezbedna. Pošto se ovim metodama aktivne supstance unose u kožu ubrizgavanjem, izuzetno je bitno da se ispoštuje sterilnost rada. Mezoterapijski koktel mora biti sterilan, poznatog sastava, pravilno čuvan, a mora da poseduje i sertifikat koji mu garantuje sigurnost i bezbednost za primenu.

Takođe je važno poreklo sastojaka koji se koriste u mezoterapiji. Zato su u svetu francuski kokteli toliko na ceni, a ne treba zaboraviti činjenicu da je upravo Francuska kolevka mezoterapije (čuveni dr Mišel Pistor uveo je ovaj metod pre skoro 60 godina, da bi ga danas zvanično priznao Medicinski fakultet u Francuskoj). U Francuskoj se prema nekim podacima ovim metodom dnevno tretira oko 60.000 pacijenata.

 

TRETMANI

Profhilo

Idealan tretman

za lifting lica

a posebno vrata

 

Dr Jasmina Lalosevic AestheticMed